07 Jan

Crevits wil praten over time-out voor leerkrachten

De sociale partners en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beginnen binnenkort met gesprekken over een time-out voor leerkrachten. Het doel is om leraren die door bijvoorbeeld een verslaving of een depressie er niet in slagen ‘hun job op een optimale manier uit te oefenen’ – aldus het kabinet – voor een bepaalde periode uit de klas te halen. Daar zou een begeleidingstraject aan gekoppeld kunnen worden.

De Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) vraagt al langer de invoering van een time-out voor leerkrachten. Een voorstel van de OVSG is bijvoorbeeld bij psychologische problemen of een verslavingsproblematiek time-out van een jaar op te leggen, met de mogelijkheid om iedere vier maanden terug te keren als alles terug goed gaat. In die periode krijgt de leerkracht de juiste begeleiding om bijvoorbeeld dat excessieve drankgebruik te temperen.

De socialistische onderwijsbond ACOD is bereid om met de nieuwe minister het gesprek over de time-out aan te gaan. ‘Al is het een moeilijk onderwerp. Dit mag niet de deur openzetten naar mogelijk misbruik door schoolbesturen die zo makkelijker van personeelsleden af willen geraken’, zegt secretaris-generaal Raf De Weerdt.

De Christelijke Onderwijscentrale liet zich eerder al positief uit over het initiatief. Zolang de time-out geen strafinstrument is en de nadruk ligt op de zorg en de reïntegratie van de leerkrachten.

BRON : De Standaard : http://www.standaard.be/cnt/dmf20150106_01460899
 

Nieuws

Op deze pagina bieden wij u info over onze producten en diensten, maar ook algemeen nieuws uit de sector.
Interessante weetjes willen wij graag met u delen!